Záhradná zástena ako účinný spôsob ohradenia susedov

Dlho očakávaný relax v záhrade, na terase alebo na balkóne nemusí splniť naše očakávania, keď našu slobodu odpočinku narúšajú pohľady susedov. Jednoduchým riešením tohto problému je záhradná zástena. Zistite, prečo sa to oplatí!

Ako ohradiť suseda v záhrade?

Blízkosť iných stavieb môže spôsobiť, že náš súkromný záhradný priestor nebude taký súkromný, ako sme si vždy vysnívali. Môžeme sa potom cítiť nepríjemne, keď vyjdeme von s rannou kávou len v pyžame alebo relaxujeme na lehátku v bikinách. Existuje však jednoduchý spôsob, ako si zabezpečiť súkromie bez toho, aby ste tým obmedzili svoj vonkajší priestor. Je to skladacia záhradná zástena, ktorú možno ľahko postaviť a rovnako ľahko zložiť, aby nezaberala miesto, keď ju nepotrebujete. Ak chcete takýto kus nábytku zladiť s charakterom vašej záhrady, vyberte si modely v neutrálnych zemitých farbách, najlepšie s doplnkom z rovnako prírodných materiálov. Drevená záhradná zástena sa potom stane krásnym a zároveň veľmi praktickým doplnkom úpravy zelene. 

Balkón - ako odcloniť susedov?

Či už v záhrade, na balkóne alebo na terase, skladacie zásteny sú ideálne a môžu na takomto mieste plniť mnoho ďalších funkcií. Po zložení zaberie skladací model rovnaké množstvo miesta ako zaťahovacia záhradná zástena, pričom je oveľa štýlovejší a elegantnejší. Paraván vyrobený z drevených panelov a materiálu vo vhodne zvolenej farbe možno umiestniť kdekoľvek na balkóne alebo terase. Výrobok nás bude chrániť pred pohľadom susedov z druhej strany ulice alebo pred nájomníkmi z vedľajšieho bytu. Bude tiež skvelou bariérou proti priamemu slnečnému žiareniu, vetru a jemnému letnému dažďu.

Ďalšie výhody balkónovej zásteny

Drevené záhradné zásteny umiestnené na terase alebo balkóne vám umožnia užívať si tento dodatočný priestor bez ohľadu na poveternostné podmienky a kedykoľvek počas dňa. Vďaka nim ranné slnko nebude prehrievať miestnosti umiestnené na východe a kvety na balkóne nebudú mať uschnuté listy. Členovia domácnosti zasa budú môcť ráno vyjsť na balkón len v papučiach a pyžame, aby si vypili kávu a počúvali spev vtákov.

Zástena bude chrániť balkón pred slnečnými lúčmi, ako aj pred silným vetrom. To zasa umožní na ňom pohodlne stolovať alebo čítať knihu bez toho, aby stránky obľúbeného čítania šuchotali vo vetre. Balkónová zástena je tiež krásnym doplnkom dizajnu balkóna. Elegantný model z dreva a textílie pôsobí robustne, ale zároveň ľahko a vkusne. Vďaka jednotnej farbe bude skvelou kulisou pre zelené rastliny a módne bavlnky. Oceníte ju najmä počas letných nocí, keď sa pri osvetlení sviečkami a lampami stane balkón dokonalým miestom na trávenie romantických večerov len vo dvojici.

Hľadáte ďalšie spôsoby zakrytia balkóna alebo záhrady? Pozrite si náš príspevok: Účinná ochrana pred slnkom: stavte na záhradný slnečník!

Kde kúpiť záhradnú zástenu?

Pri kúpe záhradnej zásteny je vhodné venovať pozornosť niekoľkým vlastnostiam takéhoto výrobku. Dôležitý je materiál konštrukcie (najlepšie masívne drevo), spôsob skladania a rozkladania a celkový dizajn. Najpohodlnejšie bude vybrať si ideálnu zástenu v internetovom obchode. V popise výrobku sa potom oplatí hľadať informácie o použitých surovinách a rozmeroch výrobku. Priložené fotografie vám zase ukážu, ako zástena vyzerá pred rozložením a po rozložení. Pozrite sa do našej kategórie zásteny a zistite, aké farebné varianty sú k dispozícii!

Odporúčame vám prečítať si aj článok: Záhradný nábytok - aký si vybrať, v ktorom vám odhalíme ďalšie zaujímavé nápady na zariadenie vašej záhrady, terasy a balkóna.