Akú farbu steny k hnedému nábytku?

Hnedý nábytok je jedným z najvšestrannejších prvkov interiérového dizajnu. Možno ho úspešne použiť v každej miestnosti, ako aj v rôznych usporiadaniach. Čítajte ďalej a dozviete sa, s čím kombinovať hnedý nábytok - akú farbu stien zvoliť? 
jaki kolor ścian do brązowych mebli

Aká farba steny k hnedému nábytku?

Hnedá je mimoriadne univerzálna farba, ktorá vyzerá dobre takmer v každom prostredí. Ak však chcete mať istotu, že efekt vášho dekoratérskeho úsilia ocenia aj ostatní, oplatí sa na ňu staviť:

-svetlé, prírodné farby (biela, béžová, svetlohnedá atď.) - napr. kombinácia béžových stien -hnedý nábytok, ktorý sa veľmi často objavuje v minimalistických, moderných a škandinávskych interiéroch.

-Zemské farby (hnedá, zelená, žltá) - tu sa oplatí použiť všetky odtiene: svetlé aj tmavšie.

Pozrite si aj moderný nábytok do obývačky wenge!

beżowe ściany brązowe meble

-Výrazné kontrasty (tmavomodrá, fuksiová, červená) - skvelé pre odvážne retro, vintage a folklórne prostredie.

-Tmavé farby (čierna, grafitová, bordová) - hnedá vyzerá skvele aj s tmavými odtieňmi. Je však dôležité, aby ste to nepreháňali. Stačí ich použiť na 1 stenu.

-Pastelové farby (púdrová ružová, špinavá ružová, mätová, modrá) - tie dostanú hnedý nábytok do popredia.

Tým to však nekončí. Hnedý nábytok vyzerá dobre aj s tapetami alebo obkladmi stien. Preto sa často kombinuje s betónom v loftoch alebo s tehlami v industriálnom štýle.

Farba steny pre hnedý nábytok

Samozrejme, treba vziať do úvahy aj to, že existuje mnoho rôznych odtieňov hnedej. Tmavohnedý nábytok je preto osobitným prípadom. Akú farbu stien by ste pre ne mali zvoliť? Bezpečnou voľbou sú svetlé farby, hoci čoraz obľúbenejšie sú aj odvážne kombinácie. Medzi nimi dominujú šťavnaté kontrasty a sýtočervené, zelené, modré a fialové. Dôležité je však zachovať pomer 7:2:1 (základná farba - doplnková farba - kontrastná farba). 

Vzhľadom na to, že kontrastná farba by nemala tvoriť viac ako 10 % celkového usporiadania, odporúča sa použiť ju len na jednej stene. Na ostatných sa môže použiť svetlejšia doplnková farba. To dodá interiéru pocit hĺbky bez toho, aby bol zahltený prílišným množstvom kontrastov. Veľmi obľúbeným riešením je aj vymaľovanie stien sivou farbou, ktorá dobre ladí so svetlohnedým nábytkom aj tmavšími odtieňmi.

kolor ścian do brązowych mebli

Šedé steny hnedý nábytok

Odtiene sivej sú pre tých, ktorí hľadajú nadčasový nápad na dizajn interiéru. Kombinácia hnedého nábytku so sivými stenami dobre funguje v moderných a minimalistických aranžmánoch, ako aj v klasickejších retro, scandi alebo boho interiéroch. Spojenie týchto dvoch farieb ponúka aj veľkú voľnosť pri výbere doplnkov.

ciemnobrązowe meble - jaki kolor ścian?

Chcete vedieť, s čím skombinovať sivé steny s hnedým nábytkom - aké doplnky vybrať? Všetko závisí od toho, v akom štýle zariaďujete svoj byt. V loftovom štýle môžete určite použiť dekorácie z liateho betónu. Pri bývaní v škandinávskom štýle stavte na prírodné alebo imitované drevo. Pre boho vzhľad použite svetlé látky a ručne tkané makramé dekorácie na steny. Vďaka nim bude váš interiér pôsobiť ešte útulnejšie.

Hnedé pohovky s funkciou spania, stoly a stoličky, ako aj knižnice a vitríny budú vo vašej obývačke určite vyzerať perfektne!

Potrebujete viac inšpirácie? Pozrite si, akú farbu si vybrať do svojej obývačky!