Veľké pohovky do obývačky – usporiadanie priestrannej obývačky

Priestranný interiér je ideálnym miestom na vystavenie veľkých pohoviek. Obývacia izba je najdôležitejšou miestnosťou v každej domácnosti. Je to miesto na oddych a prijímanie hostí. Priestranná obývacia izba ponúka nekonečné možnosti dizajnu. Prečo vystaviť veľkú pohovku v obývacej izbe?
Duże kanapy do pokoju dziennego

Veľká pohovka je srdcom obývacej izby

Obývacia izba je ústredným bodom domácnosti - doslova alebo obrazne. Všetky cesty v našom dome vedú do obývačky a pohovka je ústredným bodom miestnosti. Okolo nej sa točí celý deň a často aj noc, je miestom, kde sa po náročnom dni relaxuje a odpočíva, poskytuje chvíľu útechy pri knihe alebo dobrom filme. Je to aj priestor na zábavu, kde prijímame hostí a organizujeme stretnutia s najbližšími. Veľká pohovka je srdcom interiéru. Okolo nej prekvitá denný aj nočný život. Výnimočný kus nábytku si zaslúži prominentné miesto.

Duża kanapa do salonu

Veľká pohovka do obývačky vám umožní hrať sa s farbami a vzormi

Priestranná obývacia izba musí zdôrazňovať ústredný bod miestnosti. Ideálna je veľká obývacia pohovka. Oplatí sa ňou začať dizajn interiéru. Výber pohoviek, sedacích súprav a rohových sedacích súprav je obrovský. Veľká rohová pohovka je ideálna do priestrannej obývačky. Môže byť umiestnená pri jednej zo stien alebo úplne uprostred miestnosti. Poskytne pohodlie niekoľkým ľuďom počas popoludňajšieho odpočinku. Pohovky sú k dispozícii v rôznych farbách. Ďalšou zaujímavou možnosťou sú pohovky s funkciou spania, ktoré sa v noci môžu premeniť na nábytok do spálne - na špeciálne príležitosti.

Veľmi obľúbené sú univerzálne sivé farby. Tyrkysová oživí interiér a dodá mu charakter. Dobre sa uplatní v obývacej izbe zariadenej v štýle glamour. Intenzívne farby, napr. červená, fialová alebo žltá, budú výborným základom na vytvorenie zariadenia v orientálnom, marockom alebo indickom štýle. Veľká pohovka do obývačky v svetlých béžových farbách sa hodí do minimalistického škandinávskeho alebo japonského štýlu. 

Pohovka môže mať podobu pohodlnej pohovky alebo priestrannej rohovej pohovky. Pohodlné podrúčky alebo zvýšené boky zvýšia komfort odpočinku alebo spoločenského stretnutia. Štýlové operadlo môže byť prešívané, prípadne jeho úlohu môžu plniť veľké vankúše, ideálne na usporiadanie podľa vášho vkusu a pohodlia.

Veľká pohovka do obývačky by mala stáť na vkusných nožičkách, malých stĺpikoch alebo priamo na podlahe. Vďaka obrovskému výberu výrobkov si každý ľahko vyberie dokonalú pohovku do svojej priestrannej obývačky. Rozkladacie pohovky, 3-miestne pohovky alebo snáď pohodlné rohové pohovky s funkciou spania? Možností je veľa!

Veľké pohovky s funkciou spania sú ideálne na 24-hodinové používanie

Funkčnosť pohovky nesúvisí len s dennou relaxáciou alebo večerným spoločenským posedením. Nemalo by sa zabúdať ani na využitie pohovky na spanie. Veľké rozkladacie pohovky ideálne vyriešia problém s prenocovaním hostí. Tieto typy modelov majú často možnosť uložiť do vnútra súpravu lôžkovín, vďaka čomu sú mimoriadne funkčné. Veľké pohovky s funkciou spania sa dobre uplatnia aj vtedy, ak sa plánujete vzdať spálne v prospech priestrannej obývačky. Moderné byty, napr. v štýle loftu, môžu mať veľmi veľký priestor bez oddelených miestností. Jedna veľká miestnosť potom slúži ako obývacia izba, spálňa a jedáleň.

Duże kanapy z funkcją spania

Veľké rozkladacie pohovky sú dobrým riešením pre každú obývaciu izbu. Túto funkciu môžete využiť pri sledovaní filmu alebo popoludňajšom spánku. Dobre poslúži aj počas turnaja v stolových hrách s rodinou alebo pri hre s deťmi. Veľké pohovky s funkciou spania sú zvyčajne vybavené úložným priestorom na lôžkoviny, ktorý možno využiť na uloženie nielen posteľnej bielizne, ale aj prikrývok alebo obliečok na vankúše.

duża kanapa narożna

Veľká pohovka v obývacej izbe je ústredným bodom interiéru

Veľká pohovka v obývacej izbe je zvyčajne ústredným bodom miestnosti. Môže byť zladená do rovnakej farebnej schémy ako kreslá a pufy. Zaujímavým riešením by bolo aj kreslo alebo puf v kontrastnej farbe. Bez ohľadu na výber je pohovka nespornou kráľovnou v obývacej izbe, preto je vhodné mať na pamäti, že pohovky je dobré vymeniť každých niekoľko rokov. To vám umožní úplne zmeniť dizajn interiéru a vytvoriť miestnosť s úplne novým štýlom.