Ako zariadiť detskú izbu? – KONSIMO

Konsimo vyzdobí izbu vášho dieťaťa! Pozrite si naše tipy!

AKO ZARIADIŤ DETSKÚ IZBU?

Zariaďovanie detskej izby je pomerne náročné. Je potrebné premyslieť každý detail, rozmiestnenie nábytku, výber farieb a doplnkov, a predovšetkým vytvoriť ergonomickú miestnosť tak, aby interiér vždy vyhovoval potrebám dieťaťa pri práci, hre alebo odpočinku. Najťažšie je uvedomiť si, že interiér musí byť podľa vkusu používateľa, pretože práve ten v ňom trávi najviac času.

SHIBU - ŠTUDENTSKÁ IZBA

Kolekcia SHIBU je praktická a funkčná kolekcia nábytku pre mladých. Vďaka svojmu modernému štýlu nábytok dokonale zapadne do každého interiéru. Laminát pripomínajúci drevo dostupný v dvoch farbách: modrej a ružovej, jednoduchý dizajn a módne geometrické úchyty dodajú interiéru mladistvý štýl.

FRISK - PRIESTOR PRE TÍNEDŽEROV

Kolekcia Frisk je symbolom škandinávskej jednoduchosti a minimalizmu. Teplé farby dreva v kombinácii s bielou vytvárajú jedinečný dizajn. Jednoduché úchyty a nohy z masívneho dreva dodávajú nábytku šarm. Nové kúsky z tejto kolekcie sú ideálne do izby tínedžera - jednolôžková posteľ, štýlový nočný stolík alebo praktický písací stôl dokonale zapadnú do každého interiéru.

PABIS - DETSKÁ IZBA

Zdobenie detskej izby vždy prináša veľa radosti. Chceme vytvoriť útulný interiér, aby sa dieťa pri odpočinku alebo učení vždy cítilo príjemne. Kolekcia PABIS je naším návrhom pre mladších žiakov. Jej dizajn domčeka nielen krásne vyzerá, ale dá sa použiť aj na hranie. Pohodlná posteľ, priestranné knižnice a priestranná komoda sú k dispozícii v dvoch farbách: sivej a ružovej.

VÝZDOBA DETSKEJ IZBY - NIEKOĽKO TIPOV

S príchodom nového člena rodiny sa v živote členov domácnosti a ich okolia zmení veľa vecí. Nová skutočnosť ovplyvňuje aj usporiadanie existujúceho bytu alebo domu. Dieťa potrebuje vlastný priestor, a to už od prvých týždňov života, keď trávi čas prevažne v blízkosti svojich rodičov. S pribúdajúcim vekom potreba samostatnej miestnosti rastie a je potrebné ju prispôsobiť meniacim sa požiadavkám malých detí. Ako teda zariadiť detskú izbu, aby vyhovovala potrebám dieťaťa a zároveň poskytovala optimálne podmienky na odpočinok a rozvoj? Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu pri výbere nábytku a usporiadaní priestoru pre vaše dieťa.

PRI ZARIAĎOVANÍ IZBY BATOĽAŤA MYSLITE NA JEHO POTREBY.

Jednou z najzákladnejších a najdôležitejších otázok, ktoré sa objavujú na začiatku zariaďovania detskej izby, je dizajn interiéru. Predtým, ako sa vyberiete do obchodu s nábytkom alebo ešte predtým, ako si vyberiete farbu stien, je vhodné zvážiť koncepciu celej izby a rozmiestnenie jej jednotlivých prvkov. Hoci sa to môže zdať jednoduché, mnohí rodičia sa chytia do pasce, ktorú im nastražia ich deti. Pri zariaďovaní detskej izby často vyberajú zariadenie podľa vlastného vkusu, nie podľa preferencií najmladšieho člena rodiny. Bohužiaľ, tieto predstavy sa nie vždy zhodujú s tým, čo dieťa v danom čase potrebuje, alebo nezodpovedajú jeho vkusu. Zatiaľ čo v prvých týždňoch života vaše ratolesti nemusia venovať veľkú pozornosť farbe stien alebo štýlu skríň, v neskorších rokoch sa pre ne izba stáva veľmi blízkym miestom a príležitosťou prejaviť sa. Pri navrhovaní interiéru pre najmenších sa to oplatí zohľadniť.

PRISPÔSOBENIE SA RASTÚCIM POTREBÁM NAJMLADŠÍCH

Ako teda zariadiť izbu, aby sa v nej dieťa cítilo pohodlne a príjemne? Riešením je prispôsobiť interiér tak, aby ľudovo povedané "rástol" s najmladším členom rodiny. Nábytok, ako sú skrine, komody alebo police, by mal byť usporiadaný v troch úrovniach. Pre deti, ktoré sa plazia alebo sa snažia robiť prvé krôčiky, sú vhodné nízke komody alebo skrinky, aby si mohli precvičovať svoje nové zručnosti. Niekoľkoročné deti už môžu dosiahnuť na svoje obľúbené hračky, ktoré budú ukryté v skrinkách, ktoré sú o niečo vyššie, ako sú komody alebo nízke police. Na najvyšších policiach môžu mať rodičia priestor na uloženie vecí, ktoré by sa malým deťom nemuseli nevyhnutne dostať do rúk. Na druhej strane, tínedžeri by mali mať väčšiu voľnosť. Keď budú starší a ich potreby porastú, budú si chcieť usporiadať nábytok podľa svojho vkusu, preto je vhodné zabezpečiť, aby bol v miestnosti dostatok priestoru, ktorý umožní zmenu usporiadania.

VHODNÝ DIZAJN INTERIÉRU

Mnohí rodičia sa domnievajú, že výzdoba detskej izby pre chlapca by mala byť úplne v súlade s témou obľúbenej rozprávky najmladšieho člena rodiny. To sa týka farby stien, kobercov alebo celého dizajnu interiéru. Zatiaľ čo pri jednotlivých doplnkoch alebo kusoch nábytku môže byť takéto presvedčenie dobré, prispôsobenie celého priestoru týmto spôsobom nemusí fungovať. Deti rýchlo rastú a ich vkus a záujmy sa s pribúdajúcim vekom menia. Obľúbená rozprávka môže za krátky čas omrzieť a zmeniť zariadenie miestnosti nie je také jednoduché. Neutrálnejší dekor, najlepšie vo svetlých farbách, ako je biela, v kombinácii s kúskami ružovej alebo modrej, je určite lepšou voľbou. Je dobré vybrať nábytok, ktorý je vhodný nielen pre niekoľkoročné deti, ale aj pre tínedžerov.

STIMULOVAŤ KREATIVITU DETÍ

Vývoj dieťaťa je dôležitou otázkou, ktorá si vyžaduje vhodný prístup rodičov, ako aj úpravy jeho bezprostredného prostredia. Jedným z miest, kde najmladší členovia rodiny trávia najviac času, je ich izba. Úlohou tohto interiéru je nielen umožniť uloženie osobných vecí dieťaťa, ale aj vytvoriť podmienky na primeraný odpočinok a pokrok. Stojí za to venovať pozornosť prvkom, ktoré môžu prebudiť kreativitu dieťaťa. Dobrým nápadom je kúsok steny natretý kriedovou farbou, ktorý môže dieťa používať ako tabuľu. Ďalším riešením je zavesenie zrkadla (najlepšie v ráme, ktorý chráni okraje), v ktorom sa môže mladík na seba pozrieť a spoznať svoj vzhľad.

Zaujímavosti, ako sú skrine a početné úkryty. Dieťa si do nich môže ukladať svoje hračky, a keď sa skončí hra, sú ideálnym miestom na ich odloženie. Nemalo by sa zabúdať ani na priestor na učenie. Dieťa, ktoré už začalo svoje dobrodružstvo so vzdelávaním, by malo mať vhodný stôl a stoličku prispôsobenú jeho výške. Je dobré umiestniť takýto nábytok blízko okna, aby na stôl dopadalo čo najviac denného svetla. Po zotmení bude užitočná aj stolová lampa. Nezabudnite však, že zdroj svetla by mal byť správne umiestnený. Ak je dieťa ľavák, je lepšie umiestniť ho na pravú stranu, a ak je pravák, na ľavú. Týmto spôsobom nebude počas štúdia blokovať svetlo.

BEZPEČNOSŤ - DÔLEŽITÁ OTÁZKA

Bez ohľadu na to, pre aký štýl zariadenia sa rodičia rozhodnú, detská izba by mala byť pre svojich obyvateľov predovšetkým bezpečná. Pri výbere nábytku pre najmenších sa oplatí zvážiť výrobky so zaoblenými rohmi alebo zakúpiť špeciálne prekrytia, ktoré chránia pred nárazom na ostrú hranu. Všetky knižnice, skrinky, komody alebo police by mali byť priskrutkované k stene. Deti radi šplhajú a nábytok sa môže stať ideálnym miestom pre tento druh činnosti. Steny by mali byť natreté farbami, ktoré znižujú obsah formaldehydu vo vzduchu, čím sa zníži množstvo toxínov v prostredí dieťaťa.

NAJLEPŠIE RIEŠENIE PRE MALÉ DETI

Zariaďovanie detskej izby je náročné, ale so správnou pomocou sa môže stať potešením. V obchode Konsimo.pl nájdete širokú ponuku nábytku a zariadenia do detskej izby, ktoré uspokoja aj ten najnáročnejší vkus. Odporúčame vám oboznámiť sa s našou podrobnou ponukou. Ak máte akékoľvek otázky, radi vám pomôžeme a odpovieme na všetky vaše otázky.