Dokonalé škandinávske duo

Interiéry inšpirované ďalekým severom sú nielen funkčné a praktické, ale aj teplé a útulné.

Nábytok a doplnky v škandinávskom štýle sú cenené pre svoju jednoduchosť a funkčnosť, ale aj pre svoju strohosť a eleganciu. Interiéry sú svetlé a priestranné, doplnky sú jemné a v pastelových farbách a nábytok je veľmi praktický. Pri výbere bývania v škandinávskom štýle sa oplatí venovať pozornosť aj tým najmenším detailom. Interiéry inšpirované škandinávskym štýlom sú nielen funkčné a praktické, ale aj teplé a útulné. Vďaka jednoduchým tvarom, svetlým farbám a hladkým povrchom si tento štýl do svojich domovov osvojuje čoraz viac ľudí a teší sa z harmónie a rovnováhy, ktoré sú s ním spojené.

Inšpirácia z prírody

Príroda zohráva dôležitú úlohu v živote každého človeka. Preto nemohla chýbať ani v štýle inšpirovanom ďalekým severom. Tento štýl miluje prírodné materiály a surové, svetlé drevo. Minimalistický a praktický škandinávsky štýl bol inšpirovaný severskou prírodou a podnebím. Prevládajúce odtiene sivej farby Severného mora, biela farba všadeprítomného snehu, zelená a modrá farba hôr a jazier vnášajú do nášho interiéru nádych škandinávskej krajiny. Tieto farby a jednoduchosť sú podstatou doplnkov a nábytku v škandinávskom štýle.

Funkčný minimalizmus

Škandinávsky štýl sa vyznačuje jasnými tlmenými farbami, jednoduchosťou a funkčnosťou. Charakteristickým znakom každého výrobku je, že je vyrobený z prírodných materiálov. Základnou farbou je biela a odtiene sivej, ktoré sú veľmi vyvážené a premyslene kombinované s inými farbami. Niektoré skrinky, stoly, konferenčné stolíky, pohovky, kreslá, vázy a iné doplnky majú jednoduché a nekomplikované tvary. V škandinávskom dizajne sú všetky doplnky a dekorácie obmedzené na minimum, aby nenarušili prísnu severskú harmóniu, ktorá tu prevláda. Práve v takomto vyváženom interiéri sa môžeme cítiť bezpečne a uvoľnene. Veľkou výhodou škandinávskeho štýlu je jeho univerzálnosť, vďaka ktorej je vhodný do každého interiéru. Dobre sa kombinuje s folklórnymi akcentmi a inými štýlmi, ktoré zjemňujú jeho strohý charakter. Škandinávsky štýl je ideálny do kuchyne, obývačky alebo spálne, kam vnáša svetlo a priestor.

Praktický nábytok FRISK

Škandinávsky štýl sa vyznačuje jednoduchosťou, všestrannosťou a praktickosťou. Presne taký je nábytok vytvorený v tomto nezvyčajnom štýle. Kolekciu FRISK možno opísať tromi slovami: praktická, minimalistická, pevná. Kombinácia jemnej bielej farby so surovým svetlým drevom robí kolekciu neobvyklou vo svojej jednoduchosti. Prírodné materiály v kombinácii so sklom sú veľmi pevné a robustné. Kolekcia FRISK je univerzálna. Všetky regály, skrinky, stoly a komody sú bez zbytočných ozdôb. Jedinou ozdobou kolekcie sú geometrické drevené nohy a úchyty v prírodnej farbe dreva. Kontrast medzi prírodným drevom a sklom dodáva kolekcii veľmi osobitý charakter. Nábytok je pevný a odolný, mimoriadne praktický a funkčný a zároveň ľahký a čistý. FRISK je biela farba ďalekého severu v minimalistickej, ale praktickej a sofistikovanej jednoduchosti.

Očarujúce pohovky TAGIO

Škandináviu si spájame so strohým podnebím, bielou farbou a minimalizmom. Stojí však za to pozrieť sa na ňu trochu širšie. Škandinávia je totiž aj o jemnosti, farebnosti a štýle. Presne to robí kolekcia TAGIO, ktorá čerpá inšpiráciu z ďalekého severu. Škandinávsky štýl sa spája s belosťou, čistotou, jednoduchosťou a jemnými, tlmenými farbami obohatenými o pestrofarebné doplnky. TAGIO je kolekcia zahŕňajúca pohovky, rohové sedacie súpravy, kreslá a pohovky. Vyznačuje sa ľahkosťou v modernom škandinávskom štýle. Vďaka jemným tvarom, pevnému remeselnému spracovaniu a žiarivým farbám prináša TAGIO do strohých škandinávskych interiérov teplo juhu. Sivá a tyrkysová farba v kombinácii s drevenými akcentmi oživujú svetlý a úsporný interiér. Vďaka mäkkému materiálu, ktorý TAGIO ukrýva, je nábytok veľmi pohodlný. Kolekcia TAGIO spája farby s jednoduchosťou dreva a severskú eleganciu s južanským temperamentom.