Výber nábytku pre deti a mládež

Chcete pre svoje dieťa vytvoriť dokonalé miesto na učenie, hranie a oddych? V našom článku sa dozviete, na čo nezabudnúť.

Výber nábytku pre deti a mládež

Deti sa učia veľmi rýchlo. Prakticky každá nová vec v nich vyvoláva veľký záujem a vzrušenie. Učenie hrou preto zohráva veľmi dôležitú úlohu pri správnom vývoji každého dieťaťa a neskôr aj pri samotnom učení a rozvoji vlastných vášní a záujmov. Preto je vhodné vytvoriť miesto, kde sa dieťa a dospievajúci cítia dobre. Detský nábytok a nábytok pre dospievajúcich zohráva veľmi dôležitú úlohu pri vytváraní správneho priestoru na hranie a učenie. Každé dieťa potrebuje primerane veľký a priestranný písací stôl, ktorý zodpovedá jeho veku. Práve tu sa deti učia a rozširujú si obzory. Nábytok pre deti a mládež čelí veľkej výzve pri ukladaní všetkých hračiek, kníh, oblečenia a mnohých ďalších vecí. Farebné doplnky v podobe vankúšov, boxov alebo figúrok detskú izbu ešte viac obohatia. V obchode s nábytkom konsimo nájdete všetko, čo potrebujete na zariadenie detskej izby. V kolekciách detského nábytku FINKO a JOY a v kolekcii nábytku pre mladých SHIBU.

SPRÁVNY STÔL JE NEVYHNUTNÝ

Písací stôl je veľmi dôležitým kusom nábytku v detskej a dospievajúcej izbe. Pri zariaďovaní detského pracovného priestoru je dôležité pamätať na to, že stôl by mal byť ergonomický a funkčný. Veľký písací stôl s mnohými zásuvkami bude ideálny na učenie, ako aj na čítanie alebo kreslenie. Obdĺžnikové písacie stoly sú najfunkčnejšie. Práve tie umožnia jednoduché štúdium a robenie domácich úloh. Ak vaše dieťa používa počítač, je vhodné zabezpečiť, aby vzdialenosť medzi očami dieťaťa a obrazovkou bola aspoň 50 cm. V tomto prípade sú ideálne písacie stoly z kolekcie detského nábytku JOY a FINKO, pretože majú výsuvnú poličku na klávesnicu a myš. Pre tínedžera bude praktickým riešením písací stôl z kolekcie nábytku pre mládež SHIBU. Má širokú dosku, ktorá je vhodná na príležitostné štúdium a prácu s počítačom. Písací stôl ideálne doplní priestranná podnož so zásuvkami a policami a lampa z kolekcie RIDU, ktorá rozjasní miestnosť a vytvorí vhodné podmienky na čítanie. MODERNÉ A KOMFORTNÉ POSTELE PRE DETI A MLÁDEŽ V detskej alebo mladej izbe musí byť miesto na odpočinok. V takom prípade bude ideálna malá a pohodlná posteľ z kolekcie detského nábytku JOY a FINKO a kolekcie nábytku pre mladých SHIBU. Pre ďalšie využitie priestoru je každá posteľ vybavená praktickým kontajnerom na odkladanie posteľnej bielizne alebo iných drobností. Ak je však izba vášho dieťaťa malá, premýšľajte o inom riešení. Kúpte si pohovku z kolekcie detského nábytku JUFO alebo pohovku pre mladých EFFER. Po rozložení zaberá každá pohovka málo miesta, má kontajner na posteľnú bielizeň a vášmu dieťaťu poskytne v izbe ďalší priestor. Jedno je isté - z mimoriadne pohodlných a funkčných postelí a pohoviek z obchodu s nábytkom konsimo bude mať radosť každé dieťa.

FUNKČNÝ NÁBYTOK PRE DETI A MLÁDEŽ

Skrine, skrinky, komody a police musia pojmúť nielen všetky detské poklady, ale aj oblečenie, knihy a hračky. Detský nábytok JOY a FINKO a nábytok SHIBU pre tínedžerov majú veľa praktických zásuviek a úkrytov, ktoré umožňujú vášmu dieťaťu uložiť školské potreby a iné drobnosti. Pri kúpe nábytku pre dieťa alebo tínedžera sa oplatí dbať na to, aby bol priestranný, funkčný a odolný. Dostatok políc a zásuviek umožní deťom a dospievajúcim uložiť si svoje veci. Nábytok pre deti a dospievajúcich nemusí byť jednoduchý a minimalistický. Naopak, musí byť rovnako kreatívny a inšpiratívny ako deti. FAREBNÉ DOPLNKY PRE DETI A TÍNES Doplnky doplnia celú miestnosť. Dekoratívne figúrky by mali byť umiestnené na farebných policiach a stropoch. Do detskej izby sa výborne hodí figúrka astronauta alebo psíka z kolekcie VELPO. Je ťažké predstaviť si pracovňu bez hodín, ktoré merajú čas a zároveň zdobia miestnosť. Ďalšou neoddeliteľnou súčasťou výzdoby izieb sú rámy. Deti a dospievajúci si zamilujú fotografie svojich blízkych. Farebné koše a krabice sú ideálne na ukladanie drobností, ktoré chcú mať deti a dospievajúci po ruke. Sú dostatočne priestranné, aby sa do nich zmestilo veľa vecí. Výzdobu dopĺňajú farebné pufy a mäkké vankúše s mimoriadne pestrými vzormi. Miestnosť obohatená vankúšmi je útulnejšia a nabáda k odpočinku.