Skladovanie záhradného nábytku počas zimnej sezóny

Pokiaľ ide o záhradný nábytok, je potrebné venovať osobitnú pozornosť jeho správnemu skladovaniu. Nie všetky sa môžu ponechať vonku po celý rok, pretože sa môžu poškodiť. Ako ich treba skladovať, aby vydržali čo najdlhšie?

Záhradný nábytok - ako ho skladovať a chrániť?

Záhradný nábytok je neoceniteľnou súčasťou dizajnu každej záhrady alebo terasy. Aby ste sa z neho mohli dlho tešiť, treba dbať na jeho skladovanie a ochranu. Záhradný nábytok z dreva by sa mal skladovať na suchom mieste, kde nebude vystavený vlhkosti a dažďu. Naopak, záhradný nábytok vyrobený z kovu alebo plastu možno skladovať vonku, ale je potrebné ho chrániť pred poveternostnými vplyvmi. V zime sa tiež oplatí zabezpečiť správne skladovanie záhradného nábytku. Pri používaní záhradného nábytku vonku sa oplatí používať ochranné kryty, ktoré nábytok chránia pred slnečným žiarením a dažďom. Vďaka tomu si záhradný nábytok dlhšie zachová svoje estetické vlastnosti a bude môcť slúžiť mnoho sezón. Starajme sa teda o svoj záhradný nábytok tak, aby sme si ho mohli užívať za každého počasia.

Ktorý záhradný nábytok je potrebné na jeseň a zimu odložiť?

Ktorý záhradný nábytok je potrebné uskladniť na jeseň a zimu? Počas vlhkého a chladného obdobia existuje niekoľko druhov záhradného nábytku, ktoré by sa mali bezpečne uskladniť do ďalšej sezóny. Technorattanový nábytok je potrebné chrániť pred nadmernou vlhkosťou, rovnako ako vankúše na záhradné stoličky a pohovky. Na druhej strane, drevený záhradný nábytok si vyžaduje osobitnú pozornosť, pretože prílišná vlhkosť ho môže poškodiť a spôsobiť jeho zlomenie. Na druhej strane, liatinový nábytok by mal byť riadne chránený pred hrdzou a poškodením pomocou práškového náteru striešky. Všetok záhradný nábytok by sa mal skladovať vo vzduchotesnej a suchej miestnosti, aby sa zabránilo rôznym druhom poškodenia a závad. Ak máte dobre využiteľnú pivnicu alebo podkrovie, môžu sa po sezóne ukázať ako dobré miesta na uskladnenie záhradného nábytku.

-21%
HIRUM, https://konsimo.sk/kolekcie/hirum/ Set záhradného nábytku Černá - obrázok

KONSIMO

HIRUM

Set záhradného nábytku

1329
1689
-20%
HIRUM, https://konsimo.sk/kolekcie/hirum/ Set záhradného nábytku Černá - obrázok

KONSIMO

HIRUM

Set záhradného nábytku

1779
2219
V sklade
-16%
COLURIS, https://konsimo.sk/kolekcie/coluris/ Set záhradného nábytku Černá - obrázok

KONSIMO

COLURIS

Set záhradného nábytku

669
799

Ako pripraviť hliníkový nábytok na zimu?

Ak chcete hliníkový nábytok pripraviť na zimu, je dôležité chrániť ho pred škodlivými vplyvmi zimného počasia. Prvým krokom je dôkladné očistenie nábytku od špiny, prachu a iných nečistôt. Ďalej je dobré ich ošetriť práškovou farbou - vďaka nej je hliník odolnejší voči poškodeniu a korózii. Práškové lakovanie poskytne aj dodatočnú ochranu pred hrdzou, ktorá sa môže objaviť na povrchu hliníka. Okrem práškovej farby možno na ochranu hliníka pred hrdzou použiť aj špeciálne výrobky. Je dôležité vybrať si výrobok, ktorý vyhovuje vašim potrebám, a dodržiavať pokyny výrobcu, aby sa zabezpečila dlhodobá ochrana vášho nábytku. Správnou starostlivosťou o nábytok si ho budete môcť užívať s príchodom jari.

Ratanový nábytok - ako ho chrániť na zimu?

Ratanový nábytok je krásnym a štýlovým doplnkom záhrady, ale potrebuje vhodnú ochranu pred poveternostnými vplyvmi, najmä v zime. Aby ste svoj záhradný nábytok na zimu ochránili, v prvom rade ho nesmiete vystavovať vlhkosti a teplotám pod bodom mrazu. Dôležité je aj ich utesnenie, aby boli chránené pred chladným a vlhkým vzduchom. Najlepšie je chrániť ratanový záhradný nábytok špeciálnymi poťahmi odolnými voči poveternostným vplyvom, ktoré ho ochránia pred vlhkosťou. Oplatí sa zabezpečiť, aby boli poťahy pevne utesnené, aby sa dovnútra poťahu nedostali nevhodné poveternostné podmienky. Ak nie je možné zakúpiť špeciálne kryty, možno použiť obyčajné záhradné fólie, ale potom treba dbať na dostatočné vetranie, aby sa zabránilo vlhkosti vo vnútri. Tí, ktorí nemajú možnosť prepraviť svoje súpravy záhradného nábytku na zimu do interiéru, by vždy mali pamätať na ich zakrytie špeciálnymi poťahmi z materiálov odolných voči mrazu a vlhkosti. Oplatí sa investovať do kvalitnej ochrany, pretože najmä ratanový záhradný nábytok je veľmi náchylný na poškodenie.