Ako sa starať o kovový záhradný nábytok, aby žiaril dlhé roky

Ak ste fanúšikom nábytku z kovu, ste na správnom mieste, máme pre vás niekoľko cenných rád. Hoci je kovový nábytok často odolný voči vlhkosti, existuje niekoľko vecí, na ktoré si treba dať pozor a predísť tak neželanému poškodeniu.

Prečo si vybrať kovový nábytok?

Výber kovového nábytku má mnoho výhod. Po prvé, kovový nábytok znamená odolnosť a pevnosť. Kovové súpravy záhradného nábytku sú odolné voči vlhkosti, čo je pre záhradný nábytok obzvlášť dôležité. Okrem toho, ak sú dobre vyrobené, sú odolné voči korózii, čo výrazne predlžuje ich používanie. Je však dôležité mať na pamäti, že kovový nábytok si vyžaduje náležitú starostlivosť, aby sa zachovala jeho životnosť. Kovový nábytok je ideálny pre tých, ktorí si cenia dizajn a funkčnosť. Vhodne zvolený kus kovového nábytku môže úplne zmeniť charakter miestnosti alebo terasy. V závislosti od požadovaného štýlu a farebnosti je k dispozícii mnoho druhov kovu - oceľ, hliník, meď alebo mosadz. Takýto nábytok zaručuje dlhú životnosť, samozrejme, pri správnej údržbe.

Ako zabrániť poškodeniu kovových povrchov?

Aby ste zabránili poškodeniu kovových povrchov, napríklad kovového nábytku, je dôležité používať správne čistiace prostriedky. Najlepšie je vyhnúť sa príliš silným prostriedkom, ktoré môžu poškodiť povrch, ako aj rozpúšťadlám a ostrým nástrojom, ktoré môžu poškriabať kov. Namiesto toho používajte na jemné čistenie povrchov špongie alebo vlhké handričky. Tie, ktoré sú vyrobené z kovu, môžete dodatočne natrieť prípravkom na údržbu nábytku. Netreba zabúdať ani na prevenciu korózie tým, že nábytok dostatočne ochránite pred vlhkosťou. Ak sa už objavia známky korózie, mali by sa okamžite prijať opatrenia na ich odstránenie. Kovový nábytok je dôležité pravidelne čistiť, aby dlhšie vyzeral krásne a aby sa zabránilo jeho zrýchlenému opotrebovaniu.

V sklade
-16%
COLURIS, https://konsimo.sk/kolekcie/coluris/ Set záhradného nábytku Černá - obrázok

KONSIMO

COLURIS

Set záhradného nábytku

669
799
V sklade
-14%
TUSILLO, https://konsimo.sk/kolekcie/tusillo/ Set záhradného nábytku hnědý - obrázok

KONSIMO

TUSILLO

Set záhradného nábytku

1109
1289

Kovový nábytok - ako ho čistiť?

Kovový nábytok je veľmi obľúbenou formou vybavenia našich záhrad, terás a balkónov. Takýto nábytok sa vyznačuje tým, že je vyrobený z odolného materiálu, ktorý je odolný voči poškodeniu a ľahko sa udržiava. Aby si zachoval svoj hladký a lesklý vzhľad, je potrebné ho pravidelne čistiť. Na čistenie kovového nábytku môžeme použiť vlhkú handričku namočenú v teplej vode. Je vhodné pamätať na to, aby ste nepoužívali príliš veľa vody, pretože to môže poškodiť kovový povrch. Po dôkladnom utretí kovového nábytku ho môžete vysušiť a tešiť sa z jeho lesku po mnoho rokov.

Ako dodať kovovému nábytku lesk?

Ak chcete svojmu kovovému nábytku dodať lesk, oplatí sa dbať na jeho pravidelné čistenie a údržbu. Záhradný nábytok, najmä nábytok z ocele, je obzvlášť náchylný na poškriabanie a škvrny, ktoré prispievajú k strate estetiky a funkčnosti. Preto sa odporúča oceľový nábytok pravidelne čistiť a používať špeciálne prípravky, ktoré mu dodajú lesk. Prečo je pravidelná starostlivosť taká dôležitá? Správne ošetrovaný kovový nábytok nielenže vyzerá krásne, ale vydrží aj mnoho rokov, pričom si zachová svoju funkčnosť a odolnosť.

-26%
MOSAIS, https://konsimo.sk/kolekcie/mosais/ Záhradný stôl oranžová/šedá/černá - obrázok

KONSIMO

MOSAIS

Záhradný stôl

199
269

Ako predĺžite životnosť svojho nábytku?

Aby ste predĺžili životnosť svojho nábytku, mali by ste dbať na niekoľko dôležitých bodov. Po prvé, je dobré nábytok pravidelne čistiť od peľu a nečistôt, a to pomocou vhodných čistiacich prostriedkov, ktoré nepoškodia povrch. Po druhé, je dôležité vyhýbať sa extrémnym podmienkam prostredia, ako je nadmerná vlhkosť alebo vysoké teploty, ktoré môžu nepriaznivo ovplyvniť štruktúru nábytku. Takisto je dobré vyhýbať sa vystaveniu priamemu slnečnému žiareniu alebo iným faktorom, ktoré môžu spôsobiť zmenu farby alebo popraskanie. Nakoniec, starostlivosť o terasový a záhradný nábytok zahŕňa aj pravidelné mazanie pántov a iných pohyblivých častí. Dodržiavaním týchto jednoduchých pravidiel môžete predĺžiť životnosť svojho nábytku a zachovať jeho estetický vzhľad a funkčnosť na dlhý čas.