Záhradný nábytok pre krytú terasu

Drevený, ratanový alebo oceľový nábytok? Ktorý z nich by ste si mali vybrať pre svoju krytú terasu? V našom sprievodcovi sa dozviete, ktoré z nich sú najlepšie.

Pohodlný nábytok na terasu - pre ktorý sa rozhodnúť?

Pri výbere terasového nábytku sa oplatí venovať pozornosť predovšetkým jeho pohodliu a rôznym poveternostným podmienkam. Medzi pohodlný nábytok na terasu patria predovšetkým pohodlné stoličky, ležadlá, pohovky a kreslá. Je dôležité, aby ich konštrukcia bola pevná a odolná a aby materiály, z ktorých sú vyrobené, boli odolné voči vlhkosti a UV žiareniu. S ohľadom na estetiku sa oplatí vybrať si súpravu terasového nábytku, ktorá bude pôsobiť harmonicky v prostredí relaxačnej terasy. Dobre zvolený nábytok pomôže vytvoriť príjemnú atmosféru na leňošenie a dlho vydrží bez ohľadu na intenzitu používania. Pri výbere súpravy nábytku do záhrady alebo na nekrytú terasu sa oplatí vybrať nábytok, ktorý spĺňa naše požiadavky.

Ako si vybrať nábytok na terasu?

Pri výbere nábytku na terasu je potrebné zohľadniť podnebie v danej oblasti. Nábytok na terasu by mal byť odolný voči poveternostným podmienkam, ako je slnko, dážď alebo vietor. Pred kúpou terasového alebo balkónového nábytku sa oplatí dôkladne premyslieť funkcie, ktoré má nábytok plniť. V závislosti od počtu osôb, ktoré budú terasu zvyčajne využívať, je vhodné vybrať väčší alebo menší terasový nábytok. Užitočný je aj modulárny nábytok, ktorý vám umožní flexibilne prispôsobiť priestor vašim aktuálnym potrebám. Oplatí sa skontrolovať, či návrh terasy, ktorý si vyberiete, obsahuje sedenie, ktoré spĺňa vaše očakávania z hľadiska pohodlia a estetiky. Medzi záhradný nábytok, ktorý sa na terase dobre uplatní, patria ležadlá, kresláa konferenčné stolíky. Dôležité je aj to, na akom povrchu sa terasový nábytok nachádza - drevo vyzerá elegantne, ale vyžaduje si údržbu, zatiaľ čo plast je odolnejší voči poveternostným vplyvom. Dobre zvolený nábytok na terasu urobí z tohto priestoru obľúbené miesto na oddych a trávenie času s priateľmi a rodinou.

-18%
BARBUS, https://konsimo.sk/kolekcie/barbus/ Záhradné kreslo v boho štýle viacfarebná - obrázok

KONSIMO

BARBUS

Záhradné kreslo v boho štýle

179
219
-14%
BARBUS, https://konsimo.sk/kolekcie/barbus/ Záhradná pohovka v boho štýle viacfarebná - obrázok

KONSIMO

BARBUS

Záhradná pohovka v boho štýle

369
429
-15%
CALLIPTE, https://konsimo.sk/kolekcie/callipte/ Drevené záhradné kreslo v boho štýle čierne béžová/čierna - obrázok

KONSIMO

CALLIPTE

Drevené záhradné kreslo v boho štýle čierne

279
329
-17%
ALESTE, https://konsimo.sk/kolekcie/aleste/ Hojdacie záhradné kreslo šedá - obrázok

KONSIMO

ALESTE

Hojdacie záhradné kreslo

189
229

Aký nábytok vybrať na malú terasu?

Ak máte malú terasu, ktorú musíte zariadiť, určite premýšľate, aký nábytok si vybrať. Nábytok na malú terasu by mal byť predovšetkým funkčný a nemal by zaberať príliš veľa miesta. Samotný stolík na terasu alebo ležadlo na opaľovanie už zaberú veľa miesta. Môžete uvažovať o skladacom nábytku alebo ho mať na terase natrvalo, ale prispôsobený veľkosti priestoru. Skontrolujte, či sa nábytok na terasu ľahko čistí a či je odolný voči poveternostným vplyvom. Na malej terase nemusíte nevyhnutne potrebovať odkrytý nábytok. Môžete použiť rastliny, pretože vnesú do interiéru sviežosť a trochu zelene. Vyberajte ich tak, aby ladili so štýlom a farbami nábytku. Nezabúdajte, že terasa je akousi prístavbou domu a mala by byť rovnako pekne zariadená ako interiér. Správny nábytok na malú terasu ušetrí veľa miesta a spríjemní vám čas strávený vonku.

Ako ohradiť terasu pred pohľadom susedov?

Ak chceme na terase získať viac súkromia a pocitu intimity, môžeme zvážiť jej zabezpečenie pred očami susedov. Existujú rôzne spôsoby, ktoré môžeme použiť na obmedzenie možnosti výhľadu na našu terasu. Môžeme sa rozhodnúť nainštalovať vysoké ploty na hranici nášho pozemku alebo použiť textílie, ktoré budú slúžiť ako zástena. Oplatí sa tiež nainštalovať terasovú zástenu, ktorá nám umožní chrániť celú terasu pred zvedavými pohľadmi našich susedov. Pred konečným rozhodnutím sa oplatí dôkladne si overiť, aké sú zákonné požiadavky na inštaláciu takejto zásteny na záhrade alebo terase. Nie vždy nám bude inštalácia zásteny alebo plota na terasu ľahostajná. Z tohto dôvodu sa oplatí pozrieť si materiály a poradiť sa, aké bezpečnostné riešenia budú pre našu terasu najlepšie.

-20%
PTARMICA, https://konsimo.sk/kolekcie/ptarmica/ Boho stolička do záhrady čierna/béžová - obrázok

KONSIMO

PTARMICA

Boho stolička do záhrady

119
149
-18%
LORICA, https://konsimo.sk/kolekcie/lorica/ Pohodlné kreslo do záhrady v boho štýle čierna/béžová - obrázok

KONSIMO

LORICA

Pohodlné kreslo do záhrady v boho štýle

89,00
109
-11%
LONOCA, https://konsimo.sk/kolekcie/lonoca/ Záhradné kreslo v modernom štýle tmavohnedá - obrázok

KONSIMO

LONOCA

Záhradné kreslo v modernom štýle

169
189

Osvetlenie krytej terasy - na ktoré staviť?

Osvetlenie krytej terasy je kľúčovou otázkou pre príjemný letný večer. Existuje mnoho možností osvetlenia, ktoré možno použiť na krytých terasách. Prvým krokom je skontrolovať, aký druh prístreškov máme na terase, aby sme mohli vybrať správne osvetlenie. Ak máme na terase pergolu, môžeme použiť LED svietidlá, ktoré zamerajú svetlo na miesta, kde ho potrebujeme. Dobrou voľbou bude aj osvetlenie zatienených oblastí, napríklad záhradného kúta počas večernej konverzácie. Ďalšou možnosťou sú stropné svietidlá, ktoré osvetlia celú terasu a dodajú jej útulný a teplý pocit. Skvelou voľbou sú aj multifunkčné lampy, ktoré možno zavesiť vonku aj vnútri, pretože sú pohodlné a mobilné. Bez ohľadu na to, aké osvetlenie si vyberiete, treba mať na pamäti, že by malo byť primerane chránené pred poveternostnými vplyvmi a zároveň by malo dodať vašej terase tú správnu atmosféru.